2021-10-18 13:45:38• hírek • Bede Emőke

Huszonöt községben jegyeznek 3 ezreléknél magasabb fertőzöttségi arányt

Az uniós Covid-igazolványt ellenőrzik a rendőrök. Illusztráció, forrása: Román Rendőrség.
Az uniós Covid-igazolványt ellenőrzik a rendőrök. Illusztráció, forrása: Román Rendőrség.

A data.gov.ro oldalon elérhető adatok szerint jelenleg Szamosdobon a legmagasabb a fertőzöttségi arány, de e községen kívül még további huszonnégyben jegyeznek 3 ezreléknél magasabb incidenciát.

Az említett forrás szerint Szamosdob községben immár hetedik napja emelkedik a fertőzöttségi ráta: míg október 11-én 4,61 ezrelékes arányt jegyeztek itt, mostanra ez a szám már 5,60-ra kúszott fel. A második legmagasabb incidenciát Vetés községből jelentették, mely az elmúlt hét során szinte folyamatosan 6 ezrelék körül mozgott a mutató, vasárnapra azonban visszaesett 5,49-re. Ettől nem sokkal lemaradva következik Erdőd városa, ahol 5,37 ezrelékes a fertőzöttségi arány, illetve 5 ezrelék feletti értéket jegyeznek még Pusztadarócon (5,34) és Szatmárnémetiben is (5,04) - a megyeszékhelyen egyébként már ötödik napja csökken a szóban forgó mutató.


Három ezreléknél magasabb a fertőzöttségi arány Majtényban, Mikolában, Kolcson, Szoporon, Tasnádon, Szaniszlón, Szatmárpálfalván, Remetemzőn, Apában, Krasznaterebesen, Csomaközön, Lázáriban, Bogdándon, Borválaszúton, Nagykárolyban, Krasznabélteken, Tasnádszántón, Oláhcsaholyban, Szatmárhegyen és Börvelyben is. Jelen pillanatban mindössze két olyan község van Szatmár megyében, ahol a hivatalos adatbázis egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem tart számon: ez Ráksa és Tartolc.


Szatmár megyében az elmúlt 24 órában egyébként 69 új fertőzést igazoltak, illetve emellett 6 elhunytról is érkezett tájékoztatás. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban egy 67 és egy 20 éves nő, illetve egy 55 éves férfi vesztette életét, a Nagykárolyi Városi Kórházban egy 67 éves férfi, Avasfelsőfaluban egy 72 éves, szintén férfi páciens hunyt el. Mindannyian rendelkeztek társbetegségekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: